Wonen in alle comfort en veiligheid met een traplift

Als je merkt dat de trap in je woning een steeds groter probleem wordt, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte oplossing hiervoor. Je wil om die reden je eigen vertrouwde woning nog niet verlaten, maar je wil ook niet het risico lopen om een zware val te maken. Het installeren van een traplift is de manier om je zelfstandigheid te behouden en je toch met een veilig gevoel door de hele woning heen te kunnen bewegen. 

Waarom zou je een traplift installeren?

Ook op oudere leeftijd wil je zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en dat is volkomen begrijpelijk. Het is de plaats waar je je thuis voelt en waar je door de jaren heen tal van herinneringen hebt gemaakt. Een verhuizing naar een verzorgingstehuis bijvoorbeeld neemt veel van je privacy en onafhankelijkheid weg en dat moment wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Door de aankoop van een traplift haal je een handig hulpmiddel in huis en kun je nog steeds zonder problemen gebruik maken van je hele woning, ook van de bovenverdieping.

Wat zijn de kosten van een traplift?

Als je naar de traplift prijzen gaat kijken, zal je al snel merken dat die prijs je zelfstandigheid en onafhankelijkheid meer dan waard is. Door de aankoop ben je er zeker van dat je een lift van een kwaliteitsmerk krijgt die uitgebreid getest en goedgekeurd werd. De uiteindelijke prijs zal in grote mate afhangen van het model lift dat je nodig hebt voor jouw trap. Een traplift voor een rechte trap bijvoorbeeld zal een stuk minder kosten dan eentje voor een trap met één of meerdere bochten. Je mag er van uitgaan dat de prijzen starten vanaf 1500,00 euro voor een rechte trap en gaan tot ongeveer 2600,00 euro voor een trap met meerdere bochten. De adviseur die bij je langskomt, maakt vrijblijvend een offerte voor je op zodat je altijd weet wat de uiteindelijke prijs zal zijn voor je een beslissing neemt.

Je kunt rekenen op de hulp van de overheid

Goed nieuws, als trappen voor jou een probleem worden en het installeren van een traplift is aan de orde, kun je rekenen op een subsidie huislift. Voor mensen vanaf 65 jaar kan een aanvraag ingediend worden bij de Vlaamse Overheid, voor mensen met een erkende handicap komt het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap ertussen en bepaalde steden en gemeenten voorzien eveneens in een tussenkomst. Vraag dus zeker na waar jij voor in aanmerking komt.

Geef een reactie