Je vakantiegevoel mee naar huis nemen

Dat gevoel wanneer je net terug bent vakantie en je denkt: goh, had ik toch maar meer foto’s gemaakt of beter bijgehouden wat we allemaal hebben gedaan. Natuurlijk kan je in gedachten terug gaan naar momenten maar het is nog leuker als je iets hebt wat die herinnering nog levendiger maakt. Je hoeft geen enorm dagboek bij te houden om dit later terug te lezen. Bij een vakantie is het juist leuk als het tastbare dingen zijn die je terug brengen naar een bepaald moment. Mensen nemen niet voor niets schelpen mee van het strand, het brengt ze terug naar de golven en de zoute smaak van de zee. Maar schelpen is niet het enige wat je mee terug kan nemen om de vakantie levend te houden.

Foto’s

Het moet natuurlijk als eerste op het lijstje, foto’s zijn dé manier om terug te gaan naar de momenten dat je de slappe lach had of juist even in een stil moment op het strand zat. Maar foto’s kunnen wel op een verschillende manier gemaakt worden natuurlijk. Een fotocamera doet het altijd goed en komt overal van pas. Dit is de perfecte investering om dierbare momenten vast te leggen. Maar ook een wegwerpcamera is steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het terug zien van de foto’s waarvan je bij het maken niet wist hoe ze zouden worden geeft een enorm nostalgisch gevoel. Meer dan op een telefoon of een fotocamera. Bovendien is het heel leuk om ze in een tastbare vorm te zien in plaats van op een scherm.

Verzamelboekje

Voor de creatieveling is een verzamelboekje perfect. Je kunt ervoor kiezen dit tijdens de vakantie te doen of juist erna. Het toffe is dat er geen regels voor zijn, behalve dat je momentjes verzamelt en die in een boekje plakt. Treintickets, polaroidfoto’s, bonnetjes en ja, ook schelpen, kun je in dit boekje plakken. Je neemt op die manier heel letterlijk je vakantie mee terug naar huis. En elk object heeft een eigen verhaal, daarom is het altijd interessant om er weer in te kijken. Je kunt er ook bij schrijven, wat er gebeurd is, hoe de zon scheen, hoe het rook, op die manier schets je een heel eigen beeld van hoe je de tijd beleefd hebt. En omdat het zo tastbaar wordt is het emotioneel ook heel waardevol waardoor je de vakantie nog meer gaat waarderen als herinnering!

Geef een reactie