Het concept van photoflyers

Heb je al eens gehoord van photoflyers? Als je jezelf bezighoudt met marketing, is dit een concept dat je wel moet kennen. Een photoflyer is een foto die je maakt van je klant of gast, en die je vervolgens aan de klant meegeeft met een omhulsel, een soort lijstje, met daarop bijvoorbeeld het logo van jouw onderneming. Super persoonlijke marketing dus. Hoe werkt dat? 

Instax

Photoflyer voor Instax werkt heel makkelijk. Instax is namelijk een camera die ter plekke foto’s afdrukt. En om die foto’s heen kan je een Instax-frame ontwerpen, waar je alles op kan zetten wat je maar wil. Zo kan je digitaal je stickerframes of photoflyers ontwerpen en die geprinte frames voeg je toe aan de geprinte foto’s. Misschien zet je daarop de slogan van je bedrijf, of een logo of afbeelding. In sommige gevallen kan het handig zijn om er kortingsactie op te zetten. Mensen gaan veel sneller mee in een actie als ze het gevoel hebben dat ze een persoonlijke connectie hebben met jouw bedrijf. En hoe kan je ze beter dat gevoel geven dan door ze er helemaal zelf bij te betrekken, door middel van een herinnering op een foto? 

Polaroid

Dit concept werkt ook voor Polaroidcamera’s. Om een stickerframe voor Polaroid te maken, heb je een instant photo frame nodig dat je wederom zelf kan ontwerpen. Na het maken van de foto, wordt je photo frame aangebracht op de foto. De zelfklevende fotolijsten bedekken de voor- en achterkant van de foto, zonder dat de foto de originele afmetingen verliest. Let op: het is niet mogelijk om je eigen frame direct af te drukken op de Polaroidfoto. Daar is de film te gevoelig voor. 

Canon

Er is ook een Canon instant-fotoactiveringskit. Dit gebeurt met de camera Canon Zoemini S. Deze camera’s kunnen ook direct printen. En ook hier maak je van je printout een krachtige marketingtool door middel van photoflyers. 

Gelegenheden

Natuurlijk is het concept van photoflyers niet alleen heel handig als het gaat om marketing. Het is ook erg leuk om een camera met photoflyer in gebruik te nemen voor bijvoorbeeld een bruiloft of een themafeest. Zo kan je iedereen een leuk souvenir meegeven van die speciale gelegenheid. Hoe leuk is het om je eigen frame te ontwerpen en dat mee te kunnen geven aan je vrienden? Je kan zelf even rondlopen met een camera, of je kan iemand dat laten doen en op die manier zo veel mogelijk gasten op de foto zetten en een leuke herinnering meegeven. 

Geef een reactie